Με το 90% του τζίρου της να προέρχεται από τις εξαγωγές που πραγματοποιεί σε 153 χώρες, η BIC Βιολέξ, παραμένει μια από τις βιομηχανίες της χώρας η οποία συνεχίζει να επενδύει αδιάλειπτα τόσο σε πάγιο εξοπλισμό όσο και στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων. Μόνο την τριετία 2015-2017, οι επενδύσεις της, για έρευνα θα ξεπεράσουν τα 55 εκατ. ευρώ. 
Συνολικά εφέτος, η εταιρεία η οποία παράγει ετησίως μεταξύ των άλλων και περί τα 4 δις. ξυραφάκια τα οποία είναι και από τα πρώτα εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα στις ΗΠΑ, έχει προγραμματίσει την υλοποίηση επενδύσεων 40 εκατ. ευρώ (σ.σ. πέρυσι άγγιξαν τα 43 εκατ. ευρώ) σε πάγιο εξοπλισμό και στην παραγωγή νέων προηγμένων τεχνολογικά προϊόντων, ανταγωνιστικών σε αγορές υψηλών απαιτήσεων, όπως αναφέρεται στην οικονομική της έκθεση.
Πέρυσι οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 202,6 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 3% σε σχέση με το 2015. Πτώση η οποία οφείλεται στην υποχώρηση των πωλήσεων κατά 4,5% στο εξωτερικό. Εν αντιθέσει με την πορεία των πωλήσεών της στο εξωτερικό στην εγχώρια αγορά οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 12,2% σε σχέση με το 2015, ανερχόμενες στα 21,1 εκατ. Ευρώ.