Η LEGO δικαιώθηκε σε μια υπόθεση ορόσημο στην Κίνα ενάντια σε ανταγωνιστικά προϊόντα τα οποία κατηγόρησε ότι ήταν σχεδόν ίδια με μια από τις σειρές της.
Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία από τη Δανία κατάφερε να διεκδικήσει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην Κίνα, όπου τα αντίγραφα των δημοφιλών τούβλων και των μικρογραφιών των κτιρίων ήταν ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα.
Η China Shantou Intermediate People's Court αποφάσισε ότι ορισμένα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο με το σήμα Bela παραβίασαν τα πνευματικά δικαιώματα της LEGO και η πώληση των προϊόντων συνιστούσε αθέμιτο ανταγωνισμό.
Ως αποτέλεσμα, δύο κινεζικές εταιρείες που παράγουν τα αντίγραφα πρέπει τώρα να αλλάξουν τη συσκευασία και τα λογότυπά τους.
Ο Knudstrop έχει μιλήσει στο παρελθόν για την επιθυμία του να κάνει τη LEGO τη νούμερο ένα μάρκα παιχνιδιών και άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο στην Κίνα πριν από ένα χρόνο. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο για να αντισταθμίσει τις μειωμένες πωλήσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.